Nivoi svjesti u Transpersonalnoj psihologiji: otvoreno predavanje 16.10.

Nivoi svjesti u Transpersonalnoj psihologiji: otvoreno predavanje 16.10.

Ovo predavanje vam može pomoći da jasnije sagledate vlastiti životni put! Imati ćete priliku upoznati mapu ljudske svijesti kroz tri osnovna nivoa;

Predosobno se odnosi na period života kada se stvarala naša ljudska osobnost, odnosno na prve četiri godine našeg života.

Osobno se odnosi na period života nakon što smo urasli u našu novostvorenu osobnost, odnosno na period života iza četvrte godine.

Nadosobno se odnosi na našu duhovnu sposobnost da srcem i sviješću obuhvatimo, prihvatimo i volimo više od onoga što je u domeni naše sužene, sebi orijentirane ego osobnosti, da se duhovno proširimo u suosjećajno blaženstvo jedinstva sa svime što postoji.

Najmanje se sjećamo našeg predosobnog života, onoga što smo proživjeli u periodu izrastanja naše osobnosti. Međutim, upravo “program” koje smo u tom periodu upili u sebe bitno utiču na odraslo funkcioniranje naše osobnosti.

Nedovršene, potisnute i zaboravljene dječje boli predosobnog perioda mogu nas u odrasloj dobi tjerati da nesvjesno izbjegavamo sve situacije koje nas podsjećaju na tu dječju bol. Mogu nas tjerati da pobjegnemo od boli i da se pravimo da smo odrasliji nego što jesmo, da pobjegnemo u iluzorni život za koji vjerujemo da je na višoj, nadosobnoj, duhovnoj razini, a u stvarnosti je velikim dijelom bijeg od predosobne dječje boli i trauma.

Takav život nije duhovan život, već je izbjegavanje stvarnog duhovnog života. Cijena te iluzije i odvojenosti od života je nemogućnost dubljeg životnog ispunjenja, odnosno životna i duhovna stagnacija.

Otriježnjenje od ove iluzije vraća nas u stvarnost i ubrzava našu duhovnu evoluciju.

Kada: Ponedjeljak, 16.10.2017. u 18h

Gdje: Udruga Kadulja, Lička 9, Split

Voditeljica: Lidija-Vjekica Kasalo

Za dodatne informacije možete se javiti na mail:

kontakt@cir-split.com

Lidija – 095-820-9911

Mjesto održavanja predavanja: