Asja Kuzmanić

Asja Kuzmanić

U najranijem djetinjstvu imala sam žive snove, koji su mi pokazivali Put. Neodobravanje okoline u djetinjstvu, ujecalo je na mene na način da sam se prilagođavala i udovoljavala drugima, čime sam se udaljavala od sebe, a to me dovelo do racjepljenosti unutar mene same: tijela, emocija i duše. Imala sam brak, supruga, završila sam dva fakulteta, imala samo posao „snova“ status i moć koja dolazi s tim, ali nisam bila zadovoljna, sretna ni ispunjena.

U integrativnom, transformativnom Cir programu, čekao me izazov. Prestala sam bježati kad postane neugodno, susretala sam se sa interesom za svoju neprisutnost u tijelu, samo-sabotaže i samo-kritike.

Ono što me najdublje užasavalo, danas mi pomaže da poptunije i dublje upoznam i zavolim sebe. Da bi postala tko jesam, morala sam donijeti odluku da se „odreknem“ svih uloga s kojima sam se identificirala, koje sam sebi nametnula. Da bi postala tko jesam, otpustila sam iluziju sigurnosti.

Dvadesest godina sam radila na poslovima državne sigurnosti, štiteći prava i život građana, ne povezujući da je taj život i sigurnost meni bila potrebna. Danas sigurnost pronalazim u sebi, te i druge mogu voditi tim putem, jer sam u sebi pomirila svoje oprečnosti : stabilnost, prisutnost, nježnost, ranjivost, suosjećanje, iskrenost i otvorenost, sa snagom, hrabrosti, strasti, srčanosti, odlučnosti, voljom, fokusom i namjerom življenja vlastite Istine.

Vjerujem da su tijelo, duša i duh neraskidivo povezani i utječu jedni druge. Kada je ovo troje uravnoteženo, u balansu, najbolje funkcioniramo. Kada nije, uznemireni smo i to ima posljedice na naše fizičko i / ili psihičko blagostanje. Neravnoteža govori da je vrijeme za promjenu smjera, unutar nas samih. Vjerujem da nas način na koji smo povrijeđeni može dovesti do svrhe naše duše, jer je to ujedno i naš vodič, pokretač života. Brusiti samog sebe, mijenjati se i tražiti ravnotežu između unutarnjeg i vanjskog svijeta smatram cjeloživotnom umjetnošću. Kao i spremnost rušenja zidova i gradnju mostova na kojima se možemo susretati.

Motiviraju me izazovi i u njima prepoznajem mogućnosti, a ne prepreke. Meni uspjeh znači biti sposobna doživjeti promašaje, a ne izgubiti entuzijazam, odvažnost, te i dalje slijediti svoj put u srcu i Istini. Živim i vjerujem u ovaj put transformacije, ne samo osobno, već i u profesionalnom radu gdje inspiriram i osnažujem druge, da prepoznaju i slijede svoj put Istine u srcu. Moja strast u radu, rezultat je svih iskustava da se isplati riskirati, da je duboka promjena u srcu i životu moguća. Slijedom toga, 2015.g. osnivam Integral Centar u Splitu, u sklopu kojeg kroz vođenje i organizaciju radionica prenosim lokalnoj zajednici iskustva i znanja stečena i zasnovana na Cir edukaciji , a u terapijski rad unosim svoje petogodišnje iskustvo istraživanja vlastitog tijela i obrazaca kroz praksu 5Ritmova, iskustvo šamanizma, te iskustvo protoka životne energije (de-armouring-a) . Moja strast prema ovome što radim je rezultat vjere u sebe, u dobre ishode, a na svojoj koži i srcu sam osjetila da funkcionira, da se isplati riskirati, da je duboka promjena moguća.

Sretna sam mama kćeri Talii Tari.

Profesionalna edukacija

Centar za integrativni razvoj, postdiplomski program, Zagreb, 2 godine, u tijeku

2011– 2015. Centar za integrativni razvoj, Zagreb, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine

2015. – Alkemičarev Put, šamanska praksa

2014 – danas – Individualni i grupni terapijski rad, podučavanje i predavanje.

2011.g, – mag. forenzike, Sveučilišni odjel za Forenzične znanosti u Splitu

1996. g. – dipl. Kriminalistica, Sveučilišni studij Visoke policijske škole Zagreb

1996. g. TM transcendentalna meditacija & Reiki

Profesionalna edukacija

Mobitel: 091/898-72-84

E-mail: asja.kuzmanic.roje@gmail.com