László Pintér

László Pintér

Od najranije mladosti moj život bio je prožet duhovnim iskustvima i uvidima koji su se odrazili u moj profesionalni, ali i osobni poziv. Kroz unutrašnje doživljaje tih iskustava s godinama mi se otvarala moja stvarna priroda. Kako sam još kao dječak imao viziju da ću živjeti u grupi ljudi koja se bavi pristupom životu koji je potpun, živ i stvaran te da će sve što radimo biti prožeto životom, smislom i stvarnim potrebama koje imamo. tako me upravo ta vizija vodila cijeli život.

Psiholška pomoć drugima u njihovom vlastitom razvoju je posao kojemu sam se posvetio i koji radim. Najveći smisao u radu nalazim u tome da pomognem ljudima koji mi se obrate za pomoć , i to na način da im pomognem da se vrate samima sebi i vlastitoj prirodi koja je stvarna i živa te da slušaju i nauče slijediti dublji dio sebe koji je vezan za pozitivnu namjeru prema sebi, prema drugima i prema životu.

Uz psihoterapijski rad kojime se bavim od 1995. godine unutar vlastite terapijske prakse, kao osobni zadatak osjećao sam i edukaciju koja omogućava ljudima da se vrate svojoj živoj i stvarnoj ljudskoj prirodi te da ne žive rascjepljen život, nego žive punim plućima. Upravo ovo bila je motivacija da zajedno sa Tomislavom stvorim platformu Centar za integrativni razvoj 2003. godine te otvarim školu čiji program obogaćuje život u ovom smislu.

Uz individualni terapijski rad, grupne radionice te osnivanje škole Centra za integrativni razvoj prvo u Zagrebu, a potom i diljem Hrvatske, platformu za osobni razvoj po metodi CIR-a osnovao sam i u Mađarskoj u obliku treninga Integrative Core Dynamics.

U svome radu podržavam druge u kreiranju sretnog života, to jest života bez nepotrebne patnje. Ujedno smatram da život mora biti cjelovit, a da bi osoba bila sretna mora živjeti svaki njegov aspekt – počevši od brige o sebi, vlastitom zdravlju, poslu, partnerstvu, obitelji i široj zajednici u kojoj živi, kao i o vlastitoj duhovnoj evoluciji koja je ujedno i dublji odraz naše odgovornosti prema navedenim aspektima života.

To ujedno znači da svim srcem živim i vjerujem u smislenost rada kojim se bavim, ne samo u profesionalnom radu već i u osobnom životu.

Profesionalna edukacija

1995.- danas, grupni i individualni terapijski rad, vođenje radionica i programa CIRa te Integrative Core Dynamics-a

2006. – 2008. Center for Intentional Living, Nizozemska

2003. – 2008. Učiteljski trening Core Energetics, Hrvatska

2001. – 2008. Učiteljski trening i rad u Snowlion Center School, Francuska i Švicarska

2000. – 2004. Core Energetics Institute West, Francuska i Njemačka

1996. – 2000. Snowlion Center School, Francuska

Kontakt

Mobitel: 098/505-031

E-mail: laslop@yahoo.com