Tomislav Senečić

Tomislav Senečić

Ponukan znatiželjom o tome kako funkcionira ljudski um već kao tinejdžer počeo sam se interesirati za područje psihologije i duhovnosti. To mi je donijelo spoznaju o ulozi nesvjesnog dijela naše psihe te kolika je njegova moć i utjecaj u kreiranju naših glavnih životnih uvjerenja i obrazaca.

Postao sam fasciniran spoznajom da dok god ne otvorimo prostor našeg nesvjesnog i potisnutog uma ostajemo zarobljeni u prostoru naše prošlosti, osuđeni na život u patnji. Iz velike želje da naučim više i uvidim što je stvarno bitno tražio sam put i učenje koje će biti potpuno, to jest koje će uključivati teoriju i iskustvo.

Našao sam takav program u Francuskoj gdje započinje moj prvi ozbiljniji rad u istraživanju vlastitog psihičkog prostora. Edukacija se sastojala od učenja relevantnih psihodinamičkih principa i iskustvenog katarzičkog rada na proživljavanju potisnutih trauma i emocija. Paralelno sam krenuo i na psihoterapijske seanse kako bih sebe još više podržao na tom putu. Sve nove spoznaje počele su snažno utjecati na moj život i donijele velike promjene.

Nastavio sam se dalje educirati te sam u Švicarskoj na programu kliničarke Alexis Johnson Ph.d počeo istraživati rani razvoj djeteta i njegov utjecaj na kasniju formaciju osobnosti. Spoznaja da su psiha i tijelo neraskidivo vezani motivirala me da se upišem na Core Energetics program tjelesno orijentirane psihoterapije pod vodstvom Sigmara Gerkena Ph.d.

Nakon dugogodišnjeg učenja i istraživanja javila mi se želja da naučeno prenesem u Hrvatsku. Pokrećem privatnu terapijsku praksu, a sa svojim kolegom i prijateljem Laszlom Pinterom osnivam Centar za integrativni razvoj koji postoji punih 14 godina. Danas živim i radim kao integrativni terapeut u Zagrebu te voditelj i predavač na školama u Zagrebu, Splitu i Budimpešti.

Najveću strast nalazim u osvještavanju nesvjesnih potisnutih iskustava i osjećaja te kako oni kasnije utječu i određuju naš život. Poseban interes imam za utjecaj rane traume na kasniju kvalitetu života.

Smatram da je naš životni zadatak da širimo vlastitu svijest i svjesnost i da je to jedini način da živimo život u istini. Sve izvan toga kreira patnju.

Radno iskustvo

2002 – danas; privatna terapijska praksa, održavanje niza javnih predavanja, vođenje radionica i programa u Centru za integrativni razvoj – Zagreb, Split, Zadar

2015 – učitelj na Integrative Core Dynamic – Budimpešta

1999-2003 – asistent učitelja u Snowlion Centre School – Francuska

Edukacija

1995-1999-profesionalni trening u Snowlion Centre School – Francuska

1999-2003- učiteljski trening u Snowlion Centre School – Francuska

2003-2005- Centre for intentional living – Švicarska

2003-2006- Profesionalni trening Core Energetics – Hrvatska

Kontakt

Mobitel: 098/228-158

E-mail: tomislavsenecic@gmail.com