Jednodnevne radionice CIR-a

Na intenzivnim vikend radionicama možete očekivati mješavinu predavanja i vježbi. Kroz osobne procese i spektar energetskih i fizičkih vježbi, iskusit ćete sebe na dubljoj razini, što vam može pomoći da se otvorite za spontaniji odnos sa sobom i sa Vama dragim ljudima.

Centar za integrativni razvoj (bivši Snowlion) promiče duhovnost na esencijalnoj ljudskoj razini i ne prakticira i ne slijedi niti jednu religiju ni političko uvjerenje.

Centar je mjesto za sve koji žele raditi kao iscjelitelji-terapeuti, kao i za one koji žele ući dublje u sebe i rasti na svim razinama svog bića, prihvaćajući odgovornost i produbljujući svoj kapacitet za kontakt.

Centar za integrativnu terapiju je također i za one koji svjesno i aktivno žele stvarati svoj život, učiti o svojim pozitivnim i negativnim stranama te spojiti materijalno i duhovno.

Polaznici koji završe školu Centra za integrativnu terapiju smatraju se kvalificiranima za prakticiranje psihospiritualnog tjelesnog i energetskog rada.

Kroz kombinaciju predavanja i praktičnih vježbi škola pruža osnove znanja iz nekoliko područja:

Psihodinamika

U sklopu psihodinamičkog rada u Centru, inspiraciju smo našli u nekoliko psihoterapijskih pravaca i procesnih metoda rada, kako individualno, tako i u grupi. Jedan od najčešće korištenih pristupa je kroz Core Energetics tjelesno-orijentiranu psihoterapiju. Utemeljitelj Core Energeticsa je dr. John Pierrakos koji je svoje učenje razvio prema radu Wilhelma Reicha i teoriji karakternih struktura. Učenje se temelji na integraciji tjelesnog, emotivnog i mentalnog aspekta ljudskog bića. Temelj ovog pristupa, i ono po čemu se on razlikuje od ostalih psihoterapijskih pravaca, jest da uključuje i tjelesni aspekt kao neizostavni dio cjelovitosti bića. Kako svaka emocija ima svoje očitovanje u fizičkom tijelu, kroz niz tjelesno-energetskih vježbi možemo vrlo efikasno raditi na osvještavanju potisnutog psihološkog materijala. Radimo na upoznavanju vlastitih karakternih struktura, što nam pomaže u boljem razumijevanju sebe i naše dinamike sa okolinom.

Energetski rad

Polaznike educiramo u radu sa energijom, baziranom na učenju najpoznatije svjetske iscjeliteljice Barbare Ann Brennan. Ona je najdalje otišla u proučavanju fenomena auričnog polja i ponudila relativno precizna objašnjenja funkcije sedam energetskih tijela koja čine jednu cjelinu auru, te energetskih centara čakri. Također je ponudila metodologiju rada sa energijom i edukacijski sustav. U toku školovanja polaznici uče razvijati visoko-osjetilnu percepciju te načine prijenosa energije. Također uče i usavršavaju iscjeliteljske metode Rosalyn Bruyere, istaknute iscjeliteljice koja ima svoju školu u SAD.

Rad sa energijom dostupan je svakom čovjeku, pod uvjetom da je tjelesno relativno zdrav.

Duhovnost

Radimo sa svojom duhovnom biti, višim Ja, vodstvom i duhovnom svrhom tjelesnog života. Cilj nam je proširivanje i produbljivanje vlastitog iskustva duhovnog bića u ljudskom tijelu, prihvaćanje puta na kojem se ego transformira iz služenja samom sebi u služenje Duhu, življenje života koji je motiviran za kontakt, a ne otuđivanje te korištenje negativnih i pozitivnih iskustava kao materijala za naš duhovni rast.

Sadržaj radionica:

 • Pregled karakternih struktura
 • Predosobno, osobno i nadosobno – mapa svijesti
 • Uvod u psihodinamiku
 • Core Energetics vježbe, uvod u tjesno orijentiranu psihoterapiju
 • Upoznavanje čakri i auričnog polja
 • Stvaranje energetskog kontakta
 • Srčana veza i meditacija
 • Uzemljavanje – grounding
 • Vježbe prijenosa energije
 • Vježbe promatranja aure
 • Ples i pokret