Tijelo i dah – (pro)tok životne energije : iskustvena radionica 07.10.

Tijelo i dah – (pro)tok životne energije : iskustvena radionica 07.10.

Nitko od nas nije imao savršeno djetinjstvo niti idealne uvjete u kojima smo odrastali. U djetinjstvu se, temeljem doživljenih neugodnih emocionalnih iskustava, formiraju osjećaji (ponavljajuća uvjerenja), koji stvaraju specifične obrasce i “obrane”, mišićne napetosti i / ili slabosti fizičkog tijela – a koji se odnose na nesvjesnu i neosvještenu emocionalnu memoriju nas, kao odraslih osoba.

Kroz iskustvene tjelesno-energetske vježbe i vježbe disanja ćemo otvarati protok tijela i emocija. Pokretanjem tijela kroz samu vježbu, uz fokus na disanje i osjećaj sebe, dolazimo do ruba zone (ne)ugode, sa svrhom osvještavanja blokada u protoku, koje se mogu manifestirati kao grčevi, trnci, napetost, krutost ili nedostatak/višak cirkulacije i osjeta u određenom dijelu tijela. Obzirom da su u tjelesnim blokadama “zaključane” emocije (koje su nam nekad bile previše), kod oslobađanja blokada obično dolazi do emocionalno-tjelesnog rasterećenja, nakon kojeg osoba osjeća sebe na novi, dublji i integriraniji način.

Osobitu pažnju posvetit ćemo načinu na koji se naše tijelo štitilo od različitih tipova boli koju smo doživjeli, ovisno o razvojnom periodu u kojem smo doživjeli bol, te na koji način to utječe na naš sadašnji pristup životu, poslu, ljudima i drugim izazovima svakodnevnog življenja.

Kroz teorijsko-iskustveni rad istraživat ćemo:

* Što sve podrazumijeva tjelesno orijentirana integrativna terapija?
* Koje su teorije u podlozi ovog terapijskog pravca i koje sve “mape znanja” koristimo u integrativnom pristupu?

* Na koji su način emocije pohranjene u tijelu?
* Kako možemo pokretanjem tijela pokrenuti emocije?
* Što je tjelesna svijest, što je tjelesna memorija?
* Što znači “držati” emociju, a što “prazniti” i kada nam je što potrebno?
* Koja je stvarna vrijednost ekspresivno-iskustvenog pristupa u terapijskom procesu?
* Kako graditi kapacitet i odgovornost za vlastite emocije, te ih koristiti kao saveznike u kreiranju svjesnog življenja

Na iskustvenoj radionici možete saznati kako iskustva iz najranijeg djetinjstva utječu na protok životne energije kroz vaše tijelo i psihu, te kako bolna iskustva blokiraju taj protok, te što poduzeti. Imati ćete priliku kroz niz iskustvenih vježbi osvijestiti stvarne korijene problema, ograničavajuće obrazace i modele ponašanja koji opterećuju normalne, zdrave ljude i time vam, posljedično, onemogućavaju kvalitetniji i ispunjeniji život, te kako ući u kontakt i zakoračiti u željenom smjeru sa samopouzdanjem i zdravom brigom za sebe, da dođete do zadovoljstva, ispunjenja i mira u sebi.

Obzirom da je u tijeku formiranje nove generacije polaznika na edukaciji Centra za integrativni razvoj u Splitu, sada je trenutak za informiranje, interes i prijave!

Kada: Subota, 07.10.2017. od 10h-14h

Gdje: Integral Centar, Matoševa 31, Split

Voditeljica: Asja K. Kuzmanić, integrativna terapeutkinja, asistentica učiteljica na Centru za Integrativni razvoj u Splitu

Napomena: Iskustvenoj radionici prethodi besplatno otvoreno predavanje koje će se održati 05.10.2017.

Ako ste zainteresirani za upise ili imate dileme/nedoumice, svakako mi se javite, tu sam za sva vaša pitanja:

Kontakt: 091 898 72 84 (Asja)

Prijava za radionicu je obavezna na mail:

asja.kuzmanic.roje@gmail.com

Cijena radionice: na upit

Mjesto održavanja predavanja: